Nyheter

Rittal integrerar kyla i VX25 kapslingen

VX25 Blue e+ integrationslösning från Rittal, en symbios av VX25 ihopbyggnadssystem och en Blue e+ kylenhet, uppfyller varje förutsättning för ökad produktivitet, planeringssäkerhet, energieffektivitet och smarta IoT applikationer.

En ny plug-and-play-lösning innebär att kylenheter inte längre behöver monteras som separata komponenter på apparatskåp. VX25 Blue e+ är en integrationslösning från Rittal, en symbios av det nya golvskåpet VX25 och energieffektiva kylenhetenBlue e+. Lösningen uppfyller alla förutsättningar för ökad produktivitet, planeringssäkerhet, energieffektivitet och smarta IoT-applikationer.

Enligt ”Enclosure engineering 4.0”-studien används cirka 72 procent av den tid som krävs för att installera en kapsling på mekanisk konfiguration och ledningsdragning. Rittal kan påskynda denna process betydligt.

Rittals nya lösning integrerar en kylenhet med 1,5 kW kyleffekt och energieffektiv Blue e+ teknik i ett VX25 golvskåp med dimensionen 800 x 2200 x 600 mm (B x H x D). Kylenheten är installerad i skåpets övre del och kan bekvämt styras från utsidan via en pekskärm.

Plug-and-play
Rittal levererar produkten, inklusive dörrbrytare och kablage, helt konfigurerad under ett enda artikelnummer. Detta reglerar effektivt risken för fel i bearbetningen och risken för felaktiga utskärningar, något som ofta uppstår vid eftermontering av en extern kylenhet. En stor fördel är att kapslingens IP55 skyddskategori bibehålls.

Eftersom den integrerade kylenheten arbetar med den nya Blue e+ tekniken, kan den alltid ge exakt så mycket kylning som krävs vid varje givet tillfälle. För underhållsändamål kan kylaggregatet enkelt dras ut framifrån på skenor så att varje komponent lätt kan nås.

Tillförlitlig byggplanering
För att säkerställa en effektiv planering finns en digital tvilling i Blue e+ integrationslösningen tillgänglig i EPLAN Data Portal. Detta EPLAN Pro Panel-verktyg hjälper användarna att kartlägga den virtuella konfigurationen i 3D. Planerarna kan producera en grafisk visning av zoner dikterade av ventilationskrav, område medbehov av klimatkontroll och hot spots.

Klar för Industri 4.0
Tack vare den integrerade produktens kommunikationsförmåga är det också möjligt att i framtiden använda typiska Industri 4.0-applikationer som smart eller förutsägbart underhåll.

Bild:
Rittal GmbH & Co. KG