Nyheter

Gör underhåll förutsägbart med igus isense

Isense är en produktfamilj av smarta plaster från igus som hjälper dig att planera underhållsarbeten och därmed sänka underhållskostnaderna.

Isense innehåller olika sensorer och övervakningsmoduler som mäter bland annat graden av slitage under pågående drift och varnar i god tid innan byte eller reparation är nödvändig. Isense beräknar även individuell livslängd vilket förenklar att tillsätta resurser för underhållsarbete samt hinna beställa reservdelar i tid. Detta gör att oförväntade driftstopp minimeras. Genom att nätverksansluta via icom-kommunikationsmodul kan du se onlinestatus och få varningar i exempelvis din smartphone.

Patrik Bengtsson, produktexpert på igusprodukter berättar att olika scenarier som kontinuerlig övervakning eller automatisk utlösning av larm om underhållsarbete är mycket enkla att programmera. Han förklarar att detta är framtiden inom svensk tillverkningsindustri och att i takt med att priset går ner på smarta produkter som isense kommer fler och fler att vilja investera i detta.