Nyheter

myFC skeppar JAQ Hybrid till Lightec Japan

Nu har leveransen av 500 enheter av bränslecellsladdaren JAQ Hybrid och tillhörande powercards gått till Lightec i Japan. Lightec blir först med att erbjuda JAQ Hybrid på den japanska marknaden.

Ordern, som kommunicerades i juni, är del av ett icke-exklusivt distributionsavtal som slutits mellan myFC och Lightec. Orderns värde överstiger inte en halv miljon kronor.

– Leveransen har gått enligt plan, och vi ser fram emot att stötta Lightec i lanseringen av JAQ Hybrid på den japanska marknaden, säger Torbjörn Möller, Chief Operations Officer på MyFC.

Lightec har ett rikstäckande distributionsnät i Japan, och levererar bland annat smartphonetillbehör till butikskedjor som 7-eleven och Lawson samt till mobiloperatörernas butiker, bland annat KDDI och Softbank. De är också aktiva inom e-handel. Lightec har för avsikt att lansera JAQ Hybrid i Japan under oktober.

JAQ Hybrid är en powerbank för smartphones och tablets där myFC:s bränslecell LAMINA finns integrerad. JAQ Hybrid kan därför laddas antingen med hjälp av myFC:s patenterade, gröna bränsle, eller genom vägguttaget.

Om myFC;
MyFC är ett svenskt innovationsföretag, världsledande inom mikrobränsleceller, som utvecklar gröna energilösningar och marknadsför de underliggande tekniska komponenterna och fördelarna med företagets patenterade teknik till smartphonevärlden, powerbanktillverkare och tillverkare (OEM) i fordonsindustrin. myFC lanserade under 2017 produktplattformen JAQ Hybrid, där bränslecell och batteri samexisterar. JAQ Hybrid är företagets tredje vätgasdrivna produkt efter JAQ och PowerTrekk. MyFC grundades 2005 och tillhör koncernen myFC Holding AB. MyFC Holding noterades i maj 2014 på NASDAQ | First North. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolagets Certified Advisor är Avanza Bank. För mer information, besök www.myfcpower.com.