Nyheter

Styrsystem med avancerade funktioner

Interroll har ytterligare optimerat sitt fyrzons MultiControl-styrsystem. Enkel installation och processbilder, vilket är en idealisk lösning mellan big data och PLC-kapacitet, ger nu ännu större flexibilitet för Industry 4.0-kompatibla tillämpningar.

MultiControl är ett multiprotokollbaserat styrsystem som kan användas för RollerDrive EC310, nyckelelement i Modular Conveyor Platform (MCP) och för Pallet Drive (via Pallet Control). Det ger en lösning för att transportera kartonger, brickor och pallar, vilket ger enorm flexibilitet när det gäller lagring, samt för konstruktion och installation av transportörsystem. Det kan även användas i djupfrysmiljöer utan problem.

Tack vare MultiControl så är sensorerna och RollerDrive integrerade direkt i fältbussnivån. Detta eliminerar behovet av ytterligare sensor/ställdon-nivå. Effekten levereras av en standard bandkabel. Två separata kretsar gör att RollerDrives kan stängas av säkert medan busskommunikationen förblir aktiv. PROFINET-, Ethernet/IP- och EtherCAT-protokollen kan användas genom att helt enkelt växla mellan dem.

MultiControl kan styra fyra transportör zoner, vilket gör det möjligt att ansluta fyra RollerDrives och fyra sensorer. Adressering och konfiguration utförs av PLC (programmable logic controller), en webbläsarmeny eller med Interroll Teach-In-metoden, vilket möjliggör sekvensen av alla MultiControl-enheter i transportbandet och korrekt rotationsriktning för alla RollerDrives. Detta sparar tid vid installation på plats. Olika processbilder representerar den ideala lösningen mellan big data och PLC-kapacitet. MultiControl kommunicerar med PLC i realtid (med intervall på två millisekunder), vilket gör det enkelt att använda och lämpar sig för praktiskt taget alla tillämpningar.

Enklare, felsäker installation
MultiControl har nu avancerade funktioner och spänner över ett brett utbud av möjliga tillämpningar tack vare användarvänligheten:

• Autonom transportör med trycklös ackumulering: En PLC med programmering behövs inte när MultiControls sofistikerade logik används

• Autonom transportör med trycklös ackumulering men ansluten till en PLC: Detta gör att hela transportbandet kan visualiseras eftersom PLC mottar all sensor- och RollerDrive-information. PLC kan också påverka logiken för överföring med trycklös ackumulering vid behov.

• Om en specifik logik är nödvändig kan MultiControl användas som en in/ut-enhet (I/O). Den nuvarande logiken för överföring med trycklös ackumulering ignoreras i detta fall. Den anslutna PLC:n tar emot all sensor- och RollerDrive-information och anpassar via motsvarande programmering materialflödet för att möta användarens krav.

MultiControl erbjuder ökat skydd mot backspänning i strömförsörjningen. Om detta inträffar kommer MultiControl inte att skadas. Detta gäller även kortslutning av strömförsörjningen för ingångar och utgångar. Dessa är nu utformade för att vara resistenta mot kortslutning. Båda dessa aspekter ger ett mycket större skydd mot fel, särskilt under igångsättningsfasen. Skärmen i kommunikationskabeln är lätt att jorda med MultiControl. Detta gör kommunikation och således transport ännu mer tillförlitliga i felbenägna system.