Nyheter

Rockwell Automation inleder strategiskt samarbete med Wexoe

Rockwell Automation, ledande inom industriell automatisering, har ingått ett samarbete med Wexoe, en distributör av nätverks- och automatiseringslösningar. Samarbetet innebär att Wexoe ska sälja och distribuera Rockwell Automations lösningar i Sverige.

Wexoe inriktar sig på maskinbyggare, systemintegratörer och installatörer. Tillsammans kommer de förbättra kundsupporten samt förstärka sälj- och support för små och medelstora bolag.

Rockwell Automation har en historik av djupa samarbeten med lokala bolag som skapat nya och utvecklat befintliga marknader. Sedan 2014 har Rockwell Automation och Wexoe haft ett strategiskt samarbete i Danmark. Det goda resultatet där gör att samarbetet nu utökats till Sverige där Wexoe etablerat ett dotterbolag i Lund. I och med samarbetet kommer support och leveranskapacitet till Rockwell Automations kunder förstärkas väsentligt. Dessutom blir det möjligt för Rockwell Automation att leverera paketerade och förkonfigurerade, skräddarsydda, lösningar för OEM-producenter. Samarbetet med existerande distributörer i Sverige kommer att fortsätta.

– Det utökade samarbetet med Wexoe via ett dedikerat sälj- och supportteam innebär att vi kommer ge väsentligt bättre kundsupport samtidigt som leveranstätheten ökar. Dessutom kan vi nu erbjuda våra kunder skräddarsydda lösningar. Vi ser fram emot att vidareutveckla den svenska marknaden tillsammans med Wexoe, säger Felix Langkjaer, Nordenchef, på Rockwell Automation.

– Vi är sedan tidigare väldigt stolta över att samarbeta med Rockwell Automation och det är glädjande att de nu valt att utöka förtroendet till Sverige. Jag är säker på att vi tillsammans kommer kunna erbjuda våra svenska kunder flexibla logistiska lösningar och en stark kundsupport, säger Tony Anell, divisionschef på Wexoe i Sverige.