Nyheter

Tranås Energi vill bygga för digital säkerhet i Tranås

Tranås Energi planerar för bygge av en serverhall i Tranås och undersöker just nu intresset för medverkan bland de lokala företagen.

I samband med att Tranås Energi utrett det egna behovet av en serverhall har man beslutat att ge andra företag möjlighet att hyra plats i den som ska byggas, och på så sätt kunna göra en större satsning på digital säkerhet. Den planerade hallen kommer att placeras i Tranås och uppfylla MSBs säkerhetskrav.

– Behovet av digital säkerhet ökar och vi vet att det finns intresse för projektet bland företagen i Tranås. Idag finns inga liknande möjligheter för serverlagring lokalt, så detta är verkligen ett bra tillfälle för de företag som har behov av detta, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

För att bygga en hall i den storlek som gör det möjligt för andra företag att hyra in sig behövs avtal med flera företag innan byggstart. Om intresset inte finns kommer Tranås Energi istället att bygga en mindre hall som räcker för bolagets eget behov.