Nyheter

Schneider Electric moderniserar Volvo Cars bilfabrik

Schneider Electric har fått i uppdrag att uppgradera automationssystemet hos Volvo Cars bilfabrik i Olofström. Målet med moderniseringen är att spara energi och göra det smidigt för driftteknikerna att kunna övervaka och styra processer och fastigheter direkt från sina mobiler eller surfplattor.

Efter en gedigen upphandling som har pågått i ungefär ett år har Schneider Electric vunnit uppdraget för Volvo Cars i Olofström i stark konkurrens.

Uppdraget går ut på att rusta fabriken med nästa generations styr- och automationssystem eftersom befintliga produkter och lösningar börjar bli omoderna. Bland annat kommer driftteknikerna att via ett enkelt gränssnitt i mobilen eller på surfplattan kunna följa och övervaka produktionen i realtid samt få larm vid avvikelser för att enklare kunna förebygga och avhjälpa avbrott i produktionen. Det nya systemet, EcoStruxure for Building Operation, kommer även att vara en viktig pusselbit för att nå fabrikens helt nya och ambitiösa energibesparingsmål.

– Vi har ett stort och komplext arbete framför oss med övergången från det gamla till det nya systemet utan att påverka produktionen. Med det nya systemet kommer Volvo Cars att få en helt ny, skalbar och framtidssäkrad plattform med förbättrad IT-säkerhet, säger Andreas Lindqvist, System Sales på Schneider Electric Sverige.

Projektet startade i augusti 2018 och ska vara klart i slutet av 2019.

Fakta om uppdraget:
Installation av Enterprise Server
Migrering av Vista 1, 2 och 3
Utbyte av styrutrustning i 20 apparatskåp