Nyheter

Prevas har ingått avtal med Scatec Solar ASA

Scatec Solar valde i somras den molnbaserade lösningen Infor EAM för att säkerställa optimal tillgänglighet och prestanda på sina anläggningar i världen och har nu ingått avtal med Prevas om global implementering av lösningen. Detta innebär att implementeringen startar på två av anläggningarna i höst för att sedan successivt genomföras på övriga anläggningar.

Scatec Solar är en integrerad solkraftsproducent som levererar billig och hållbar energi runtom i världen. Scatec Solar utvecklar, bygger, äger och driver solkraftverk och producerar el i Tjeckien, Sydafrika, Rwanda, Honduras och Jordanien. Företaget växer snabbt och har närmare 1,1 GW under utveckling i Amerika, Afrika, Asien och Mellanöstern och målet för 2021 är 3,5 GW.

– Scatec Solar verkar i en framtidsorienterad och spännande bransch och visar med valet av Infor CloudSuite Facilities Management att det också återspeglas i hur verksamheten drivs. Nu får de en skalbar lösning som ger dem tillgång till mer av Infors breda molnbaserade lösningsportfölj. Vi är stolta över att få vara deras leveranspartner, säger Einar Alexander Andersen, ansvarig för Prevas verksamhet i Norge.

Infor EAM utvecklas av Infor Global Solutions och ingår i en portfölj av världsledande lösningar för den industriella marknaden. Systemet är ett av världens mest utbredda service- och underhållssystem med flera tusen kunder inom offentlig och privat sektor och levereras i Norden av Prevas, utsedd av Infor som en av två europeiska experter inom underhåll.

Infor CloudSuite Facilities Management består förutom av Infor EAM även av bland annat Infors sociala samarbetsverktyg Infor Ming.le och integreringsplattformen ION.