Nyheter

Epiroc vinner order för stärkt gruvproduktivitet i Sydafrika

Epiroc, en ledande produktivitetspartner för gruv-, infrastruktur-, och råvaruindustrierna, har vunnit betydande order för gruvutrustning från Murray & Roberts Cementation (Pty) Limited i Sydafrika.

Murray & Roberts Cementation beställde nyligen ett flertal borriggar som ska användas för att utöka produktionen underjord i Kalagadi Manganese-gruvan i Sydafrikas Norra Kap-provins. Maskinerna kommer att säkerställa att gruvan drivs med ökad produktivitet, säkerhet och kostnadseffektivitet. De två order uppgår till cirka MSEK 100, varav drygt hälften av beloppet placerades under tredje kvartalet 2018.

– Vi är glada att vara en nyckelpartner till Murray & Roberts Cementation då bolaget stärker produktiviteten i gruvan på det kostnadseffektivaste och säkraste sättet, säger Helena Hedblom, Epirocs Chef Gruv och Infrastruktur.

– Murray & Roberts Cementation ser fram emot att bygga ett produktivt partnerskap med Epiroc för Kalagadi-gruvan, säger Otto Fourie, Murray & Roberts Cementations projektledare för Norra Kapen.

Utrustningen inkluderar ortdrivningsaggregatet Boomer 282 och bultriggen Boltec 235. Det kommer också finnas bergborrverktyg, reservdelar och servicesupport på plats för att stödja Murray & Roberts Cementation.

Murray & Roberts Cementation är entreprenör för gruvbolaget Kalagadi Manganese (Pty) Ltd. Mangan är en metall som är viktig för industriell metallegering, framförallt med rostfritt stål.

Epiroc är en ledande produktivitetspartner för gruv-, infrastruktur- och råvaruindustrierna. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillverkar Epiroc innovativa borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning, och tillhandahåller förstklassig service och förbrukningsvaror. Bolaget har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 31,4 miljarder kronor under 2017, och har över 13 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se