Nyheter

Ny minivinkelslip för bearbetning i svåråtkomliga utrymmen

Norton lanserar en ny pneumatisk minivinkelslip som underlättar slipning och ytbearbetning i svåråtkomliga utrymmen. Den används med kvickrondeller eller minilamellrondeller för ytkonditionering och borttagning av ytdefekter på profiler, konturer och små ytor.

Nortons nya minivinkelslip är avsedd för slipning och ytkonditionering med 38 mm eller 50 mm kvickrondeller monterade på hållare samt spindelmonterade slipverktyg som t.ex. minilamellrondeller. Minivinkelslipen har en effekt på 0,45 hk och det maximalt tillåtna varvtalet uppgår till 22.000 rpm. Luftförbrukningen ligger på 85 l/minut och maskinen är avsedd för slipverktyg med 6 mm spindeldiameter. Detta är en maskin utan skydd och får således inte användas med kapskivor eller andra bundna slipverktyg.

I sortimentet ingår även två olika satser: Dels en prova-på-sats som innehåller ett sortiment med 45 st SpeedLok kvickrondeller i de mest populära grovlekarna för grovrengöring, gradning och ytkonditionering samt 1 st Norton minivinkelslip och dels en större sats med ett komplett sortiment med SpeedLok-rondeller och 1 st Norton minivinkelslip. Båda satserna levereras i en praktisk verktygsväska i polyester.

– Tack vare den här lilla och smidiga minivinkelslipen blir bearbetningen enklare i svåråtkomliga utrymmen eller när endast små ytor behöver bearbetas. Norton har ett brett sortiment rondeller till maskinen som gör bearbetningen effektivare, säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives.