Nyheter

PiezoMotor outsourcar teknisk produktinformation till Etteplan

Avtalet med Etteplan ger PiezoMotor möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet, tillväxt och minska risker inom R&D

PiezoMotor i Uppsala, världsledande leverantör av banbrytande mikromotorer, har tecknat ett 3-årigt exklusivt outsourcingavtal med ingenjörs- och teknikkonsultföretaget Etteplan om att lägga ut sin funktion för teknisk produktinformation till Etteplan.

– Att låta Etteplan ansvara för denna del av vår verksamhet förenklar vår tillvaro och ger oss möjligheter att snabbare stärka vår marknadsposition, säger Johan Westermark, VD PiezoMotor AB.

I och med det ingångna samarbetet med Etteplan har man nu en innovativ partner med lokal närvaro och global kapacitet för att med minimal risk säkerställa kvalitet, produktion och publicering av företagets produktinformation, för olika ändamål från sälj och marknadsmaterial till service och support.

– Avtalet innebär att PiezoMotor snabbt får tillgång till en komplett teknikinformationsavdelning och därmed tillgång till resurser, metoder och verktyg som ligger i utvecklingens framkant inom teknisk produktinformation, säger Mikael Vatn, Senior Vice President Central & Western Europe, Etteplan.

Med teknisk dokumentation avses olika bruksanvisningar, installationsmanualer och produkt- och reservdelskataloger för distributörer, användare och tekniker, som ska säkerställa att produkterna integreras, används och underhålls rätt och på ett säkert sätt. Etteplan är en föregångare inom utveckling av metoder och tjänster för teknisk dokumentation.