Nyheter

Stora Enso utsedda till Husqvarnas mest innovativa leverantör

Husqvarna Group utsåg nyligen Stora Enso till sin mest innovativa leverantör. Stora Enso levererar wellpappförpackningar till Husqvarna och mottog den prestigefyllda utmärkelsen Innovation Award vid deras årliga tillställning för leverantörer.

Stora Enso har bland annat tagit fram en ny innovativ, förpackningslösning till Husqvarnas motorsågar, en lösning som kallas för Cone Box.

Cone Box har, förutom sin unika form, ett förstärkt skydd för sågens svärd.

Den nya förpackningslösningen sparar in på transportkostnader, minskar reklamationer och är dessutom en vinnare för miljön. Cone Box har bidragit till att Husqvarna kunnat:

öka fyllnadsgraden med 37 %
minska antal pallar med 5 300 st
minska antal containrar 180 st
minska CO2-utsläpp med 190 ton

I motiveringen till utmärkelsen nämner Husqvarna att Stora Enso satsar långsiktigt på kompetens, resurser och proaktivt engagemang för att förstå kundernas behov. Genom denna satsning har de bidragit till att Husqvarna kunnat uppnå sina ambitiösa mål kring utveckling och innovationer inom leveranskedjan på ett hållbart sätt.

Stefan Idren, Key account manager, Stora Enso, Division Packaging Solutions, Sascha Menges, President of Husqvarna Division och Fredrik Stensson, Sales Director, Stora Enso, Division Packaging Solutions.

– Vi är givetvis både stolta och glada över att få denna utmärkelsen från Husqvarna som vi har ett flerårigt samarbete med, säger Fredrik Stensson, Sales Director, Stora Enso, Division Packaging Solutions. Vi arbetar kontinuerligt med innovation inom Stora Enso och tillsammans med kunder som Husqvarna har vi möjligheten att göra stor skillnad, såväl kostnadsmässigt som för miljön.

Stora Enso kommer att visa ett antal innovativa förpackningslösningar, inklusive Cone Box, på Scanpack i Göteborg, 23-26 oktober.