Nyheter

Smartare, säkrare drift med nya säkerhetssystemet GuardLink

Rockwell Automation introducerar Allen-Bradleys Guardmaster GuardLink-säkerhetssystem, ett nytt säkerhetsbaserat kommunikationsprotokoll som ger operatörerna bättre maskindiagnostik och minskade stilleståndstider med förbättrad produktivitet.

Traditionellt sett är säkerhetsenheter kopplade till separata säkerhetsingångar som kräver avsevärt mer ledningsdragning och som för in fler potentiella felkällor. Serienanslutningen gör att kunderna inte kan särskilja informationen från varje enhet. GuardLinks säkerhetsenheter går att seriekoppla smidigt men ger även access till varje individuell enhets diagnostik. Det här systemet ger säkerhet, diagnostik, fjärråterställning och låskommando via en enda fyrledarkabel med upp till 32 enheter per länk. Dessutom kan kunderna sänka installationskostnaden drastiskt tack vare upp till 38 procent mindre ledningsdragning med GuardLink.

GuardLink-tekniken ger sömlös integrering med Allen-Bradleys Guardmaster-säkerhetsreläer och -komponenter så att användarna har access till statusinformation i hela säkerhetssystemet. Anslutningen av säkerhetsenheterna med smarta, GuardLink-klara kopplingar och standardkablage till Guardmaster-säkerhetsreläerna ger systemet större transparens ända ned till individuella skyddsluckor och nödstopp.

– Påverkas ett nödstopp eller en förreglingsbrytare, så går den individuella säkerhetssignalen till säkerhetsreläerna, säger Thomas Helpenstein, säkerhetsproduktchef på Rockwell Automation. Den informationen kommuniceras sedan sömlöst i hela Connected Enterprise via Guardmasters nätverksgränssnitt. Det ger en snabbare och smidigare diagnos och reparation av problemen jämfört med traditionella ledningsdragna system.

GuardLinks säkerhetssystem går att integrera helt i Logix-plattformen med fördefinierade taggnamn i Rockwells Software Studio 5000-applikation. Den förenklade designen och minskade ledningsdragningen ger smidig plug and play-installation.