Nyheter

AxFlow AB och Pichano Husum AB ingår samarbetsavtal för Nash pumpservice i Sverige

AxFlow AB utökar nu sitt serviceerbjudande för sina varumärken och industriapplikationer genom samarbetsavtal med Pichano Husum AB:s Gävleenhet som har stark verkstadskapacitet, servicekunnande och testbänk för Nash vakuumpumpar.

AxFlow är ett applikationsfokuserat kunskapsföretag med erfarenhet av pumpinstallationer för processindustrin och som nu även erbjuder kvalificerade reparationer och service av kvalitativa sortimentet och modellutbudet av Nash vätskeringpumpar och andra typer av vakuumpumpar.

Reparationer med bearbetning och service där krav på prestanda, säkerhet och kvalitet är i fokus kan nu utföras i Sverige. Originaldelar från leverantörerna, systemkunnande, reparationsmetoder och kunnigt folk i Sverige borgar för att samtliga reparationer ger högsta kvalitet och driftsäkerhet till Svensk processindustri.

Pichano i Gävle har 100- åriga rötter i Sverige under flera namn såsom Hydrolin, Scandinavian Mill Service SMS, Metso Mill Service MMS och Valmet Service. Sedan 2016 är Pichano i Gävle en del av Pichano-koncernen som har komplett service och reparationskapaciteter för tung processindustri. Vid verkstaden i Gävle finns testbäddar för att testa vakuumpumpar vilket sker både vid ankomst (tillståndskontroll) och efter reparation för att säkerställa bästa prestanda och garantera bästa kvalitet och tillgänglighet för kunden.

AxFlow AB är en distributör av flödesutrustning och processpumpar med rikstäckande support och service. Företaget ingår i AxFlow – gruppen och verkar inom marknader som kemi och petrokemi, papper och massa, gruvor och mineral, stålverk, vatten och avlopp, energi, verkstadsindustri och ytbehandling.

Pichano Husum AB är ett Svenskt företag med verksamheter på flera orter med kunskap om och lång erfarenhet av reparationer och service av vakuumpumpar inom processindustrin. Företaget arbetar inom samma marknader som AxFlow.

– Vi är mycket glada att nu kunna presentera samarbetet med Pichano Husum AB i Sverige för att serva våra industrikunder främst inom kemi och petrokemi, stål, papper & massa, gruvor och mineral, energi och kraftverksindustrin och att kunna erbjuda bästa valet av reparationer och teknik för just deras applikation, säger Fred Lindecrantz, VD AxFlow AB. Tillsammans med Pichano stärker vi vårt erbjudande av högsta kvalitet med ökad servicegrad till processindustri i Sverige.

– Detta är ett steg för att utveckla vårt serviceerbjudande till Svensk processindustri. Tillsammans med våra medarbetare inom Pichano som har lång erfarenhet av service i kombination med AxFlow AB:s förstklassiga produktprogram skapar vi förtroende och långsiktiga relationer med Svensk processindustri, säger Rolf Brunnström, Marknadsansvarig på Pichano Husum AB