Nyheter

Gula linjen i Stockholm får Global Architecture and Design Awards

Arkitektkontoret &Rundquist belönades med första pris för gestaltningen av Stockholms kommande nya tunnelbanelinje ”Gula Linjen”, i kategorin ”Transport – koncept”.

Kallhäll Station, även den ritad av &Rundquist, kom på andra plats i kategorin ”Transport – byggd”, medan stadsutvecklingsprojektet Dekanen i Malmö tilldelades ett hedersomnämnande i kategorin ”Stadsutveckling – koncept”.

Vi är väldigt glada att vårt arbete erkänns internationellt. Våra prisade projekt uppvisar vår strävan efter kvalitativ gestaltning av resenärs- och stadsmiljöer som är en viktig del av samhället. Vi vill stärka det offentliga rummet och värnar om vardagsmiljön för de som dagligen använder den – i staden, på resan, säger Henrik Rundquist, VD, &Rundquist.

&Rundquist har lång erfarenhet inom anläggningar som kan karaktäriseras som ”nyttoarkitektur” – terminaler, stationer, broar och stadsmiljöer, både i Sverige och utomlands. I team med Saaha arkitekter och Degree of Freedom ingenjörer, har &Rundquist valts ut för att tävla om utformningen av nya tunnelbanestationer på Fornebubanen, utbyggnaden av tunnelbanan i Oslo.

Priserna inom Global Architecture and Design Awards delas ut årligen och syftar till att visa projekt som utmärker sig inom arkitektur och design. De tre vinnande projekten har valts ut av GADA Awards jury utifrån 748 bidrag, från över 50 länder, inom kategorier som spänner från arkitektur till landskap och produktdesign.