Nyheter

Assisterande verklighet i ett hölster i midjebältet

Fria händer för manuellt arbete. Samtidigt on-line med tillgång till instruktion, vägledning och kommunikation i form av text och även rörlig bild.

Toshibas nya ”Edge Computing-enhet DynaEdge DE-10” med tillhörande smarta industriklassade glasögon AR100, presenterades på tisdagen vid ett informationsmöte i centrala Stockholm.

– Det här öppnar en rad möjligheter på ett sätt som jag tycker är väldigt fascinerande, sade David Sims, försäljningsspecialist datasystem, Toshiba.

DynaEdge DE-10 är en lätt, portabel enhet av lite drygt dubbel mobiltelefonsstorlek. Enheten ryms ledigt i ett hölster i midjebältet.

Tillsammans med glasögonen AR100 beskriver Toshiba sin nya produkt som ”Assisted Reality”. En lösning och ett verktyg för vässad effektivitet, flexibilitet och kvalitet.  För i första hand manuellt arbete i frontlinjen inom exempelvis underhåll, logistik och tillverkning, inklusive inte minst byggindustri.

Lösningen är Windows 10-kompatibel.

Sladdfria, mobila anslutningar till WiFi, Bluetooth och GPS gör det enkelt att ansluta de smarta glasögonen till företagets nätverk, ta emot och skicka data, strömma livevideo och hålla koll på för arbetet relevanta parametrar.

På bilden:
DynaEdge glasögon AR100 i arbetslivets manuella frontlinje.

Text: Thomas Andersson