Nyheter

Ljungby Energi och E.ON i partnerskap

Vid kommande årsskifte startar Ljungby Energi elhandel. I uppstartsfasen har Ljungby Energi valt att samarbeta med E.ON för att sätta upp sina processer och alla andra förberedelser. Därefter kommer E.ON att bli balansansvariga för handel och produktion och i övrigt stötta för att minimera risker och administration och framförallt möjliggöra för Ljungby Energi att fokusera på den lokala affären.

Fler och fler mindre energibolag väljer nu att ta upp elhandeln inför den elhandlarcentriska marknaden. Men det ställer stora krav på de nya handelsbolagen. Riskerna på elmarknaden är betydande.

– Vi är glada och stolta över det framtida samarbetet med Ljungby Energi i den spännande utvecklingsresan de är inne på. E.ONs mångåriga erfarenhet ger oss möjlighet att stödja Ljungby Energi med bred kompetens kring handel, riskhantering och administration, säger Emma Borgström som är försäljningschef på E.ON Energilösningar avdelning Corporate Energy Sales.

– E.ON presenterade ett väldigt tilltalade koncept som gjorde att vi valde dem som samarbetspartner. I och med partnerskapet får vi tillgång till E.ONs allra senaste och modernaste stödsystem som möjliggör för oss att fokusera fullt ut på våra kunder och på vår lokala affär, säger Bo Schönbeck, VD på Ljungby Energi AB.