Nyheter

Lokalisering och låsning görs enkelt med norelem

I industriella tillämpningar där det är viktigt att säkra verktyg och basplattor snabbt och effektivt har specialisten i standardkomponenter, norelem, lanserat en ny positioneringscylinder med snabbspännsystem för att spara tid åt operatörerna vid installationer.

Den smarta designen kräver endast en kvarts rotation för att stänga dragskruven. Detta tvingar i sin tur tre låskulor utåt, och låser i mottagarbussen för att förhindra eventuell linjär eller roterande rörelse.

Positioneringscylindern är gjord av härdat legerat stål. norelem levererar den i tre bultdiametrar – 13, 16 och 20 mm – och i flera bultlängder. Cylindern är konstruerad för att ge upprepad noggrannhet upp till ± 0,013 mm och låg takhöjd. Eftersom samspelet mellan cylindern och mottagningsbussen gör avtagning möjlig så är lokaliseringskulorna och säteshålet därför skyddade från överbelastning, vilket ger pålitlig långsiktig prestanda.

– Det här är ett enkelt, mekaniskt lokaliseringssystem, vilket innebär att plattorna kan låsas säkert på plats på några sekunder, med bara en sexkantnyckel. Det är en del av norelems satsning att leverera välutrustade, lättanvända delar som gör livet enklare inom tillverkning och industri, säger Marcus Schneck, VD på norelem.