Nyheter

Ny kommunikationschef till Industriarbetsgivarna

Marina Lähteenmaa har anställts som kommunikationschef på Industriarbetsgivarna. Hon kommer närmast från Ratio – Näringslivets forskningsinstitut, där hon i dag arbetar som kommunikationschef.

– Vi är mycket glada att välkomna Marina Lähteenmaa till Industriarbetsgivarna. Marina kommer att få en nyckelroll, inte minst i arbetet tillsammans med vår nya chefekonom Kerstin Hallsten, med att sprida våra ekonomiska prognoser och analyser om vad som påverkar den svenska basindustrins internationella konkurrenskraft, säger Per Hidesten vd för Industriarbetsgivarna.

Marina har en gedigen erfarenhet av både samhällspolitiska frågor och opinionsbildning. Hon har arbetat med kommunikation i olika ledande befattningar, bland annat under de senaste avtalsförhandlingarna. Hon har också under många år arbetat med EU-frågor och var tidigare pressansvarig på Europaparlamentets kontor i Sverige.

På Industriarbetsgivarna kommer Marina att ansvara för den interna och externa kommunikationen.

– Jag är mycket glad att få förtroendet att leda Industriarbetsgivarnas kommunikationsverksamhet och ser fram emot att bidra till att sprida kunskap om villkoren och förutsättningarna för svensk basindustri inte minst inför kommande avtalsförhandlingar, säger Marina Lähteenmaa.

Marina Lähteenmaa är statsvetare från Åbo Akademi. Hon börjar på Industriarbetsgivarna den 22 oktober.