Nyheter

Smidig slidstyrning för exakt positionering

Designingenjörer och tillverkningschefer som letar efter förbättrad positioneringsnoggrannhet på produktionslinjerna kan uppnå snabba och exakta justeringar i sortimentet med slidstyrningar från standardkomponentspecialisten norelem.

Slidstyrningar är utformade för tillämpningar som behöver en jämn, linjär rörelse utan risk för backlash. Som sådana är de ett perfekt komplement till en mängd olika maskiner, optiska enheter och mätinstrument.

Bland fördelarna med dessa mångsidiga produkter är exakt justering av bearbetningsenheter, mätkameror, speglar, mikroskop och laserhuvuden. De kan även användas för att finjustera lödnings-, plasma- och svetshuvud och att fokusera brännmunstycken.

När mer komplex positionering är nödvändig, kan laxstjärtsformade slidstyrningar snabbt och enkelt kombineras för att bilda korsbord med hjälp av fästskruvar.
norelems laxstjärtsformade slidstyrningar består av en linjär bas och rörlig sadel, både tillverkad i aluminium. De är extremt slitstarka och är konstruerade för dynamisk belastning med en livslängd på upp till 1 miljon pistongslag.

Flera laxstjärtsformade slidstyrningar finns tillgängliga. Utöver standardmodellen levererar norelem en version med ändplattor. När ytterligare finjustering krävs finns det också två produkter, en mikrometerspindel, den andra har även ett handhjul. Kompatibla tillbehör för konstruktionstekniker inkluderar vagnledare och remsor.

Detaljer för hela sortimentet av slidstyrningar finns i THE BIG GREEN BOOK, norelems kostnadsfria katalog över standardkomponenter. THE BIG GREEN BOOK är tillgänglig för beställning genom att kontakta [email protected].