Nyheter

SPM Instrument presenterar Condmaster Ruby 2019

SPM Instrument AB, ledande leverantör av teknologi och produkter för industriell tillståndskontroll, tillkännager idag lanseringen av Condmaster©Ruby 2019, den senaste versionen av denna omfattande programvara för tillståndskontroll, diagnostik och felsökning. Den nya versionen är utformad för att leverera ett effektivare dataflöde, fler anslutningsmöjligheter mot andra system och enheter, avancerad statistikfunktionalitet och förbättrad datarapportering.

Med lång erfarenhet och omfattande mjukvarukunskap fortsätter SPM Instrument att fokusera på att ta användbarheten till nya nivåer och hjälpa kunder och partners att dra maximal nytta av programvaran. I centrum för utvecklingen av Condmaster Ruby 2019 står det växande behovet av interoperabilitet och dataintegration i industriella miljöer.

Konnektivitet för smarta fabriker

Med fokus på konnektivitet och effektivitet erbjuder denna vidareutveckling av Condmaster Ruby valmöjligheter som ytterligare förenklar processen att utbyta data med automationsutrustning, IIoT-enheter och styrsystem i smarta fabriker. Att inkludera högkvalitativa konditionsdata i Big Data-analyser och maskininlärning möjliggör mer exakta prognoser och skarpare analyser.

Den nya versionen kommer med ett REST API (Application Programming Interface), en lättanvänd, Industri 4.0-vänlig funktion som gör Condmaster till ett nav för konditionsdata som andra resurser kan hämta för vidare bearbetning eller analys. Nästkommande revision av Condmaster inkluderar stöd även för OPC UA, vilket ökar konnektiviteten ytterligare.

Högeffektiv datahantering

Condmaster Ruby 2019 innehåller många förbättringar som innebär väsentligt ökad databasprestanda. En utökad parallellisering möjliggör snabbare utförande av processer och beräkningar, en nödvändighet för Big Data-analyser. I många fall kommer användarna att uppleva upp till tio gånger snabbare exekvering av vissa rutiner, till exempel gällande säkerhetskopiering eller beräkningar av felsymptom. Förbättringar inkluderar snabbare databassynkronisering med förbättrad dataintegritet, uppdaterad säkerhetskopiering och nya backupalternativ.

Fördjupad KPI-uppföljning med Plant Performer

En nyckelfunktion i den nya mjukvaran är statistikmodulen Plant Performer, som har genomgått omfattande vidareutveckling. Plant Performer sammanställer och visualiserar statistik avseende tekniska och ekonomiska nyckeltal inom OEE/TEEP-området för visning, utvärdering och utskrift i Condmaster Entity Server. Modulen är ett mycket användbart verktyg för att visa fördelarna med tillståndskontroll och kommunicera dess påverkan på driftsäkerhet och lönsamhet till alla nivåer i organisationen. Plant Performer-data kan exporteras till andra system med hjälp av ett programmeringsgränssnitt (API). Statistik från ett obegränsat antal Condmaster databaser kan exporteras och importeras – exempelvis från andra divisioner, produktionsenheter, fabriker eller en hel koncern – för enkel jämförelse av data.