Nyheter

Ny vd på Lindholmen Science Park AB

Den 1 oktober tillträder Lindholmen Science Park AB:s nye vd, Tord Hermansson. 

– Jag är verkligen entusiastisk och stolt över denna möjlighet och ser fram emot att arbeta för att stärka svensk innovationskraft.

Tord Hermansson kommer från Volvo Cars, där han nu lämnar sin roll som ansvarig för företagets externa forskningssamverkan. I den rollen har han bl a hållit samman företagets kontakter med akademi, myndigheter och offentliga finansiärer. Tord har även varit engagerad i flera program och projekt som drivs vid Lindholmen Science Park, t ex Drive Sweden och SAFER.

– Verksamhets spännvidd, med fokus på morgondagens mobilitet och med viktiga satsningar inom AI, ICT och media, känns oerhört spännande. Jag ser fram emot att få ta nästa steg tillsammans med medarbetare som har både bred och djup kompetens, och att dessutom få verka i ett av Sveriges mest kunskapsintensiva och expansiva område, säger Tord Hermansson.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Tord Hermansson till vd-posten,säger Anna Nilsson-Ehle, styrelseordförande för Lindholmen Science Park AB. 

– Vi är övertygade om att Tords bakgrund, erfarenhet och omfattande nätverk kommer bidra till en mycket positiv fortsatt utveckling av Lindholmen Science Park, avslutar Anna Nilsson-Ehle.

Tord Hermansson efterträder Niklas Wahlberg, som i våras gick till Volvokoncernen. Sedan maj och fram till 1 oktober är Maria Hedlund tf vd.