Nyheter

Nytt applikationsinnehåll snabbar upp och framtidssäkrar maskindesigner

Rockwell Automations kodbibliotek och enhetsobjekt spar tid vid maskindesign och enhetsbyten.

Rockwell Automation fortsätter att släppa nytt applikationsinnehåll som hjälper OEM-företag och processkidtillverkare att ta fram moderna maskindesigner snabbare och billigare. Det senaste innehållet omfattar enhetsobjekt och två kodbibliotek för maskinbyggnad, ett för CPW-maskiner (converting, print and web) och ett för processkids. Den nya versionen kompletterar befintligt innehåll för förpackningsapplikationer.

Maskinbyggnadsbiblioteken innehåller standardiserad, applikationsspecifik kod som hjälper teknikerna att designa CPW-maskiner och processkids snabbare, men fortfarande med bäst i klass-prestanda. Biblioteken har även applikationsspecifika funktioner. Processkidbiblioteket innehåller t.ex. en maskinmotormall som teknikerna kan använda för att få fram skräddarsydda egenskaper som matchar funktionerna på deras specifika skids.

Enhetsobjekten är kod- och visualiseringsobjekt som ger ett gemensamt gränssnitt för att koppla en specifik enhet till andra biblioteksobjekt i maskinen. Teknikerna bara lägger till objektet för den nya enhetstypen i stället för att skriva om hela maskinens konstruktionscykel för att hantera ändringen. Den första uppsättningen enhetsobjekt är till att börja med för driv- och rörelseenheter. De har även fronter för den nya Allen-Bradley-serien med PanelView 5000-operatörsgränssnitt.

– Vårt moduluppbyggda innehåll förenklar hanteringen av de enorma mängder kod som används i dagens smarta maskiner, säger Achim Thomsen, senior manager application IP hos Rockwell Automation. Maskindesigners kan använda de nya biblioteken och enhetsobjekten för att skapa maskiner arbets- och kostnadseffektivare. Och vi fortsätter att släppa nytt innehåll till fler applikationer och enheter framöver.

Det nya applikationsinnehållet går att hämta gratis från Rockwell Automations Product Compatibility Download Center (PCDC). När hämtningen är klar, så importerar användarna innehållet till Studio 5000 Application Code Manager-applikationen.

Studio 5000 Application Code Manager-applikationen ger teknikerna en enda, användarvänlig access till innehållet så att de kan bygga sina applikationer och till och med testa dem innan de bygger skåpet. Teknikerna kan även lägga upp och hantera egna biblioteksobjekt med Application Code Manager som de kan återanvända i andra projekt.