Nyheter

SHOWA 707HVO: MYCKET SYNLIG OCH SÄKER FÖR ANVÄNDARE OCH VÅR PLANET

Uppfinnarna av världens första biologiskt nedbrytbara nitrilhandske för engångsbruk, ger dig nu ett nytt tillskott till sitt biologiskt nedbrytbara skyddshandskyddsområde: SHOWA 707HVO – en kemikalieresistent handske som är konstruerad av SHOWAs revolutionerande Eco Best Technology (EBT), med hög synlighet orange.

INVESTERA I MORGONDAGEN

SHOWA, som översätter till ”hitta en balans mellan olika delar” på japanska, har banat vägen för biologiskt nedbrytbar innovation inom PPE-handsken marknaden. Drivs av önskan att göra en positiv inverkan på planeten, ägnas en stor del av vår forskning till biologiskt nedbrytbara produkter och att utveckla fibrer som inte påverkar miljön.

SHOWAs forskning och utveckling nådde 2012 ett stort genombrott med ECO BEST TECHNOLOGY® (EBT), vilket resulterade i uppfinningen av världens första biologiskt nedbrytbara nitrilhandske för engångsbruk. Från det ögonblicket definierade SHOWA sig som marknadsledande inom miljövänligt handskydd, fortsätter sin investering för att ge användarna ett grönt alternativ till de produkter de känner och älskar.

SKYDD OCH BEHANDLING I ETT

Enligt nuvarande president och COO, Richard Heppell, ser vi en enorm ökning av nya och befintliga kunder som vill ersätta sina nuvarande inköp med mer miljövänliga alternativ, särskilt när det gäller PPE. När du tittar på länder som Tyskland och Frankrike blir regler också hårdare. Efter framgången med vår kemikalieresistenta 707-handskensserie, utvecklade vårt R & D-team en ny 707-handske för att hjälpa kunderna att uppfylla dessa regler samtidigt som de fortfarande erbjuder bästa handskyddet på marknaden. ”

SHOWA 707HVO

SHOWA 707HVO är utformad med SHOWAs revolutionerande Eco Best Technology® och kombinerar det bästa av engångs-användning och kemisk resistent teknik för att ge optimal passform, känsla och komfort samtidigt som man skyddar mot kemikalier [i].

Den 0,23 mm tjocka, icke-stödda, ofärbundna, biologiskt nedbrytbara nitrilen överensstämmer med EN ISO 374-1 (JKOPT) och 374-5, och är ogenomtränglig för att skydda mot oljor, kolväten, fett, kemikalier och nötningar.

Den 305mm långa handsken är klorerad för enkel påtagning och avtagning, med en manschett för att förhindra att smuts kommer in i handsken. Vanligtvis till SHOWA tillverkas handskarna med en unik handförare, vilket möjliggör ett lätt skydd som passar som en andra hud. Finishen på handflatan och fingrarna ger långvarigt grepp och utmärkt taktilitet.

Dess fluorescerande orange färg gör den mycket synlig och ett utmärkt val för mat, vaktmästeri eller sanitetsmiljöer, eller för att separera applikationer för bearbetning av golv.

OM ECO BÄSTA TEKNIK®

– Användningen av EBT i produkter hjälper till att bevara vår planet utan att någonsin offra prestanda. Det accelererar varje handskens biologiska nedbrytningsprocess med upp till 100 år, beroende på deponiets klimat. Med tanke på det astronomiska antalet handskar som användes varje dag på sjukhus, kontor, skolor och lager … gör varje handske en skillnad! Säger marknadschef, Gil LeVerne.

– Det accelererar den biologiska nedbrytningen av nitril i biologiskt aktiva deponier och anaeroba digestrar som validerats av oberoende certifierade laboratorier med internationellt erkända testmetoder. EBT består av organiska material som är utformade för att göra produkterna attraktiva för mikrobiell aktivitet. Vid användning av EBT-materialet utsöndrar dessa mikroorganismer enzymer som depolymeriserar nitrilen. När de placeras i deponier konsumerar, metaboliserar och bryter ned EBT-material i tre naturliga föreningar-organisk jord, metan och koldioxid. Slutresultatet är biogaser och inert humus, annars känd som gödningsmedel, vilket lämnar nollavfall.

– För de som är oroliga för handskruven under användning, förklarar forsknings- och utvecklingschef Brian Mosely ”EBT kräver biologiskt aktiva deponier för biologisk nedbrytning. Vilket innebär att handskar med EBT inte ens kan börja biologisk nedbrytning före bortskaffandet. Dessa förmågor har validerats av oberoende certifierade laboratorier som använder ASTM International testmetoder (ASTM D5511). 

OM SHOWA

SHOWA® grundades 1954 och är en av världens ledande tillverkare av medicinskt, allmänt bruk, kemikalieresistent och specialhantverksskydd. Vi har 9 produktionsanläggningar som är strategiskt placerade runt om i världen med över 5500 lagmedlemmar, inklusive en personal på över 100 stycken inom forskning och utveckling! Som en 100% integrerad tillverkare har SHOWA fullständig kontroll över design och tillverkningsprocessen hos våra skyddshandskar, som kontinuerligt innoverar för att ge varje användare en produkt som matchar förväntningarna. Denna autonomi garanterar utmärkt kvalitet i produktion och service, för att ge vanliga händer extraordinära förmågor.