Nyheter

Protolabs intensifierar sin nordiska och baltiska satsning

Protolabs utökar sin satsning på tillverkande industri i Norden och Baltikum genom att etablera ett försäljningskontor i Stockholm. Företaget tillverkar och marknadsför världens snabbaste lösning för digital tillverkning av prototyper och delar.

– Vår europeiska verksamhet har mer än fördubblats under de senaste åren, vilket till stor del beror på vår förmåga att hjälpa företag att snabba på time-to-market och förse kunder med extra produktionsstöd som gör att de effektivt kan hantera svängningar i efterfrågan, säger Jonathan Firnberg, Protolabs försäljningschef för norra Europa. Vår automatiserade order- och tillverkningslösning gör det möjligt att producera högklassiga prototyper och delar av plast, metall och silikongummi på några dagar istället för några veckor.

– Tack vare att vi nu etablerar ett team i Sverige, kan vi säkerställa att våra kunder i regionen får bästa möjliga support och rådgivning. Därigenom kan kunderna göra betydande kostnadsbesparingar samtidigt som de kan agera snabbare på sina marknader, säger Jonathan Firnberg.

– Satsningen på lokala kontor har visat sig vara framgångsrik i andra europeiska länder och nu är det dags för att växa i Norden och Baltikum. Vårt mål är att växa med 200 procent i regionen inom de närmaste fem åren. I takt med tillväxten siktar vi även på att anställa fler personer i regionen.

Försäljningskontoret kommer inledningsvis att bestå av Regionchefen Tom Edstav, som har lång erfarenhet av den skandinaviska marknaden och Douglas Lannerstrom som är Account Manager. De kommer även att få stöd av företagets brittiska team.

Protolabs lösningar kommer även fortsättningsvis att vara tillgängliga i Finland via den befintliga partnern Ajatec.

– Vi har ett jättebra samarbete med Ajatec och vi kommer att fortsätta att jobba med dem i vår tillväxtresa i den regionen, säger Jonathan Firnberg. Det nya Stockholmskontoret ger oss möjlighet att snabbare nå ännu fler företag i behov av våra lösningar i Skandinavien och Baltikum.