Nyheter

Midroc expanderar i Norge genom förvärv av PowerTech

Från och med 1 juli 2018 kommer PowerTech-gruppen bli en del av Midroc Electro AS. Affären innebär att 300 anställda går över till Midroc. De tre nuvarande ägarna kommer ha fortsatt intresse i företaget genom ägarposter i Midroc Electro AS.

– Vi har länge sett Norge som en attraktiv marknad för oss att utvecklas på i linje med vår filosofi att arbeta lokalt. En stark lokal förankring, med ledare och medarbetare som känner sin marknad väl, är en självklarhet för oss. För att det ska fungera väl är det mycket viktigt att företagskulturen stämmer väl överens, vilket den gör mellan PowerTech och Midroc, säger Mikael Vestlund, VD Midroc Electro.

– Vi ser i och med affären stora möjligheter för vidare expansion framöver. Vi behöver i dagsläget stärka vår kompetens inom vissa affärsområden, vilket vi utifrån vad Midroc har gjort i Sverige nu kommer att kunna göra, säger Arve Syvertsen, en av grundarna av PowerTech.

PowerTech-gruppen kommer att fortsätta under samma ledning efter sammanslagningen och företagsnamnet kommer att behållas eftersom det är ett välkänt varumärke på den norska marknaden.

PowerTech Gruppen är en av de största privatägda elteknikföretagen på Östlandet med huvudkontor i Drammen. Totalt har gruppen 300 medarbetare och en omsättning på ca 400 miljoner NOK. Företaget består av PowerTech Elektro som är specialiserat på större projekt, PowerTech Service som tar hand om eftermarknaden, PowerTech Engineering med specialisering bygg- och industriautomation, PowerTech Solutions med bemanningslösningar för elinstallationssektorn samt företaget Elektrisk Produktion (verksamt på Östlandet sedan 1918) som fokuserar på service och mindre entreprenader.