Nyheter

ABB presenterade digitala lösningar för gruvor vid Euro Mine Expo 2018

ABB visade lösningar för framtidens gruvor som för samman utrustning, system och människor. ABB Ability ™ MineOptimize hjälper till att optimera kostnader, minimera risker och förbättra effektiviteten för gruvoperatörer.

ABB presenterade sitt omfattande erbjudande för optimering av gruvverksamheter vid Euro Mine Expo 2018, en internationell mässa och konferens för gruvindustri och tillhörande branscher. Mässan, som genomförs vart annat år, hölls den 12-14 juni i Skellefteå.

Sverige är den största producenten och exportören av järnmalm i Europa och är bland de ledande nationerna inom produktion av bas- och ädelmetaller. Sverige ligger också i framkant internationellt i forskning, energieffektivitet, miljömedvetenhet och industriell kompetens inom produktionsteknik.

ABB har tillsammans med andra ledande svenska leverantörer av gruvutrustning, forskningsinstitut och universitet en tradition av långsiktigt samarbete med svenska gruvföretag som Boliden och LKAB. Med över 100 års processkunskap och en historia av nära samarbete med svenska gruvkunder har ABB utvecklat ett antal världens första inom gruvteknik.

På mässan presenterade ABB sitt integrerade erbjudande för gruvindustrin som utvecklats för att hjälpa dem att lyckas i dagens digitala värld. ABB Ability™ MineOptimize är ett ramverk som omfattar teknik, system, applikationer och tjänster för att hjälpa gruvindustrin att uppnå de mest effektiva driftlösningarna till dagbrott- och underjordiska gruvor, mineralbearbetnings- eller raffineringsanläggningar. Med digitalisering i sitt hjärta är ABB Ability™ MineOptimize den perfekta plattformen för att förbättra nya eller befintliga processer för att nå de bästa prestandanivåerna.

ABB: s erbjudanden till gruvindustrin inkluderar också:
Integrerade automations- och elektrifieringslösningar.
Kompletta gruvspelssystem som uppfyller SIL-krav (Saftey Integrity Level) för att övervaka funktionssäkerheten.
Lösningar för mineralbearbetning och materialhantering
ABB Ability Smart Ventilation – behovsstyrd ventilation i gruvan.
Avancerade ABB Ability servicetjänster som styrs från Collaborative Operation Center.