Nyheter

NY PLATSCHEF VID BJÖRKDALSGRUVAN

Australiensaren Ryan Austerberry blir ny platschef vid Björkdalsgruvan, som ingår i koncernen Mandalay Resources. Han ersätter Pär Göting som gått vidare till en tjänst inom Boliden.

– Björkdalsgruvan är full av framtidstro och jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla en hållbar produktion och stark kultur där människor är vår främsta resurs, säger Ryan.

Ryan Austerberry har en gedigen bakgrund inom gruvindustrin. Han kommer från Bendigo, ett av Australiens största guldproduktionsområden i delstaten Victoria, och började 2008 som mätare i guld- och antimongruvan Costerfield. Därefter har han haft flera olika roller inom Mandalay Resources Ltd, senast som Corporate Manager of Technical Services för samtliga gruvor inom koncernen. Innan dess var han Technical Services Manager för Björkdalsgruvan under två år. Han känner därför väl till både Skellefteåregionen och Björkdalsgruvans speciella förutsättningar.

I rollen som platschef vill Ryan tillföra stabilitet, ledarskap och kontinuerlig produktionsförbättring i en gruva på stark frammarsch:

– Mandalay satsar på en långsiktig drift av Björkdalsgruvan och hållbar tillväxt är vår utgångspunkt. Vi ska fortsätta optimeringen av produktionen och det löpande förbättringsarbetet både när det gäller säkerhet, miljö och kassaflöde. Men mitt och företagets främsta fokus är människorna. Vi vill ta tillvara på de unika möjligheterna här där människor verkligen har möjlighet att vara delaktiga i utvecklingen och driva igenom idéer. Vår kultur och våra värderingar kommer att lyftas ännu mer både inåt och utåt. Vi vill växa och vara en attraktiv arbetsgivare i regionen som ser potentialen i medarbetarna och samverkar mer med närsamhället. 

Ryan beskriver Björkdalsgruvan som en särskilt spännande arbetsplats, eftersom det är en småskalig site där alla delar i gruvproduktionen finns på samma plats. Det gör att medarbetarna får god insikt i hela flödet och kan växa in i olika roller. Dessutom är beslutleden korta och engagemanget för utveckling stort.

– Vi har en jämställd och driven ledningsgrupp som verkligen vill framåt och jag ser fram emot att bli en del av den. Det ska också bli väldigt roligt att komma tillbaka till Skellefteå och Sandfors på heltid, säger han.

Ryan Austerberry tillträder tjänsten den 1 augusti 2018.