Nyheter

Epirocs handel på Nasdaq Stockholm börjar idag

Aktierna i Epiroc AB, en ledande produktivetspartner för gruv-, infrastruktur-, och råvaruindustrierna, börjar handlas på Nasdaq Stockholm idag. Detta markerar starten för Epiroc som ett helt oberoende bolag efter separationen från Atlas Copco-gruppen.

– Det är mycket glädjande för oss att nu vara noterade på Nasdaq Stockholm och att börja resan som ett oberoende bolag, säger Per Lindberg, Epirocs VD och koncernchef. Vi är stolta över vårt långa och produktiva arv inom Atlas Copco-gruppen och samtidigt ser vi fram emot att arbeta för våra kunder på ett än mer fokuserat sätt och att skapa värde för kunder och aktieägare.

Atlas Copco AB:s årsstämma beslutade den 24 april 2018 att distribuera alla aktier i Epiroc AB till Atlas Copco AB:s aktieägare. Atlas Copcos aktieägare har erhållit en Epiroc-aktie för var och en av sina aktier i Atlas Copco. Det totala antalet utestående aktier i Epiroc AB är 1 213 738 703, varav 823 765 854 A-aktier och 389 972 849 B-aktier.

Epiroc stödjer kunder inom gruv-, infrastruktur-, och råvaruindustrierna i över 150 länder. Bolaget fokuserar på att erbjuda utrustning, service och lösningar som förbättrar produktivitet, säkerhet och kostnadseffektivitet för sina kunder – Epiroc driver t.ex. utvecklingen mot fossilfria gruvor med sin växande flotta av batteridrivna gruvfordon och ligger i framkant när det gäller automationslösningar för branschen.