Nyheter

Smart Energy förvärvar SOSAB

Smart Energy (Smart) förvärvar Sollebrunn Oljeservice Försäljnings AB, ett bränslebolag som har varit verksamt i Västsverige i 53 år och beräknas omsätta ca 660 MSEK under 2018. Förvärvet väntas bidra till en årsomsättning för Smart på ca 1,6 Miljarder kr. beräknat på dagens oljepris.

Smart Energy Sweden Group AB har per idag förvärvat samtliga aktier i Sollebrunn Oljeservice Försäljnings AB (SOSAB) med org. nr. 556799-6136. Tillträdet till aktierna och bolaget sker per omgående. Säljare är Anders Wängroth via sitt bolag Handel & Transport Alingsås AB, som ägt SOSAB i 18 år.

SOSAB är ett anrikt bränslebolag etablerat för 53 år sedan med säte i Sollebrunn vars verksamhet består av tankstationer och bulkförsäljning av bränslen till ca 1100 kunder. Bolaget har fyra tankbilsekipage samt ytterligare ett i order. SOSAB har 10 anställda och är även certifierat enligt ISO 14001.

SOSAB har sex stycken tankstationer varav tre renodlade automat-bensinstationer som efter förvärvet kommer att skyltas om till SMART och integreras i SMART´s kortsystem.

SOSAB har under sista åren blivit specialister på försäljning av fossilfria bränslen såsom HVO och RME och har växt kraftigt pga sin höga service, fossilfria bränslen och starka geografiska närvaro.

SOSAB kommer att drivas fortsatt av tidigare ägaren Anders Wängroth samtidigt som inköp av bränslen och en del av ekonomifunktionerna kommer att hanteras centralt av Smart för att skapa synergieffekter och ökad vinst för SOSAB.

Köpeskillingen uppgår totalt till ca 44,4 Mkr. Bolaget är vid tillträdet skuldfritt.