Nyheter

Kalmar Energi lämnar pelletsmarknaden och rustar för framtiden

Efter en tids stopp i pelletsförsäljningen till följd av den då rådande pelletsbristen väljer Kalmar Energi att lägga ner pelletsverksamheten. Från och med 15 juni upphör Kalmar Energis försäljning av pellets officiellt och de lämnar därmed över stafettpinnen till övriga pelletsleverantörer.

– Det finns många bra leverantörer av pellets i vår region och vi lämnar över till dem, säger Mats Yngvesson, produktionschef på Kalmar Energi. Vi är övertygade om att våra kunder kommer att få både kvalitativ pellets och bra service av våra branschkollegor i framtiden, fortsätter Mats.

Kalmar Energi väljer därmed att fokusera på att leverera tillgänglig, hållbar, innovativ och smart infrastruktur som säkerställer hög leveranssäkerhet för samhällsviktiga produkter som el, fiber och fjärrvärme.

– Vi utvecklar också nya innovativa, hållbara affärsmodeller inom exempelvis förnybar energi som sol och olika utvecklingsprojekt, exempelvis IoT-Kalmar, säger Staffan Larsson, Marknadschef på Kalmar Energi. Nu rustar vi för framtiden helt enkelt och därmed tvingas vi prioritera bort andra saker, avslutar Staffan.

Under åren har många nöjda kunder handlat kvalitetspellets och fått fantastisk service av medarbetare på Kalmar Energi, initialt på Bränslehuset och senare genom Kalmar Energis utkörningsverksamhet. Kalmar Energi vill passa på att tacka alla sina kunder genom åren och önska alla en riktigt skön sommar. Än så länge är det ett bra tag kvar till nästa eldningssäsong.

Foto: Kalmar Energi