Nyheter

Setra anställer KL-trä specialisten Anna-Lena Gull till nya fabriken i Långshyttan

Träindustriföretaget Setra har tidigare meddelat att man investerar i en ny fabrik för produktion av KL-trä i Långshyttan. Setra har rekryterat Anna-Lena Gullför att etablera verksamheten. Anna-Lena Gull har lång erfarenhet av att arbeta med KL-trä. Hon kommer närmast från en egen konsultverksamhet, Innordica AB, där hon bland annat jobbat som projektledare inom byggindustrin.

– Vi är mycket glada att vi lyckats knyta Anna-Lena Gull till Setra. Hon har jobbat länge inom byggbranschen och har den erfarenhet och kompetens som Setra efterfrågar och som vi kommer att ha stor nytta av i vår KL-verksamhet, säger Olle Berg marknadsdirektör, Setra Group.

KL-trä står för korslimmat trä. Det är massiva skivor av hyvlat virke som limmats ihop med vartannat skikt korslagt för ökad formstabilitet. Resultatet är ett byggelement som är både starkt och styvt i förhållande till sin låga vikt. Det kan användas för att bygga allt från industrifastigheter till bostäder.

Efterfrågan på KL-trä har tagit fart ordentligt under de senaste åren och idag vill allt fler använda det både i flerbostadshus och industrifastigheter. Ett stort användningsområde är till exempel semioffentliga byggnader som skolor, förskolor och äldreboenden. Det ska bli väldigt spännande och kul att få vara med och bygga upp Setras verksamhet för KL-trä, säger Anna-Lena Gull.

Anna-Lena Gull ser många fördelar med KL-trä.

– Jag vill lyfta fram både hårda och mjuka värden. Först och främst är det enkelt och snabbt att bygga med KL-trä. Dessutom är det ett hållbart och klimatsmart material som även bidrar till en bra arbetsmiljö för byggarna.

Anna-Lena Gull började på Setra i maj och har sin arbetsplats i Långshyttan.

Setras KL-träfabrik i Långshyttan ska stå klar under första halvåret 2020. Utöver KL-trä fabriken bygger Setra även en komponentfabrik i Långshyttan. Produktionen av komponenter till dörrar och fönster kommer igång redan under hösten 2018. Satsningarna på tillverkning och försäljning av komponenter och KL-trä innebär att Långshyttan blir ett nytt träindustricenter inom Setra.