Nyheter

MediRätt når ny milstolpe i utvecklingen av Dosell – fastställer verktyg för produktionen

I veckan togs ytterligare ett kliv framåt i utvecklingen av Dosell, då MediRätt lade beställning på de verktyg som krävs för att formspruta plastkomponenterna till läkemedelsautomaten. Verktygen kvalitetssäkras i en första testserie med 100 stycken Dosellprodukter som produceras efter sommaren.

I maj kontrakterade MediRätt Holmgrens Plast AB i Gnosjö för storskalig produktion av Dosell. Sedan dess har ett intensivt utvecklingsarbete pågått, där Holmgrens Plast tillsammans med MediRätts ingenjörspartner Svensk Konstruktionstjänst (Svekon) har tagit fram ritningar till de olika formsprutningsverktyg som behövs för att tillverka plastkomponenterna till Dosell. Efter att MediRätt i veckan lade en beställning på verktygen kommer dessa nu att gå vidare till produktion.

Verktygen tillverkas i Kina och kommer att kvalitetssäkras i samband med produktionen av en första serie om 100 stycken Dosell som formsprutas vid den kinesiska fabriken. Serien kommer att ligga till grund för CE-märkning och klassificering som medicinteknisk produkt klass 1, samt användas i pilotprojekt ute i kommunerna. Därefter kommer verktygen att användas i den fullskaliga produktionen av Dosell, som påbörjas i Gnosjö under fjärde kvartalet 2018.

– Vi fortsätter enligt utsatt tidplan och känner oss mycket trygga i att ha två så rutinerade och samspelta aktörer som Holmgrens Plast och Svekon med oss på resan. Det gör att vi fullt ut kan fortsätta fokusera våra resurser på försäljningsarbetet ute i kommunerna, säger Carl Johan Merner, VD för MediRätt.