Nyheter

Bosch lanserar en ännu mindre FlexiClick-skruvdragare för professionella hantverkare

Nya FlexiClick GSR 18V-60 FC Professional är en sladdlös borrskruvdragare som går att använda för arbeten i både trä, metall och betong. Med sina 140 mm är borrskruvdragaren hela 7 mm kortare än föregångaren.

Fokus på komfort och säkerhet

FlexiClick är försedd med en precisionskoppling. Den elektriska styrningen förhindrar överåtdragning för skruvar och resulterar i mindre slitage, vilket ger verktyget en längre livslängd. För att öka säkerheten är borrskruvdragaren även utrustad med säkerhetsfunktionen KickBack Control. Om verktyget oförutsett skulle rotera runt borraxeln på grund av att borren fastnar, stänger den integrerade sensorn av motorn på en bråkdels sekund. Detta förebygger ett plötsligt bakslag hos verktyget och minskar därmed risken för att användaren skadar sig.

Borrskruvdragaren har även en Connectivity-funktion vilket innebär att den går att koppla upp till Toolbox-appen i mobilen där information om verktygsstatus, batteriets laddningsstatus samt information om eventuell överhettning och liknande problem visas. Toolbox-appen gör att verktyget kan anpassas efter individuella önskemål – både funktionerna KickBack Control och precisionskopplingen kan ställas in efter behov i appen.

Tillsatsernas funktioner

FlexiClick går att använda i materialen trä, metall och betong. Den nya chucktillsatsen GFA 18-M Professional klarar borrstänger upp till 13 mm och är mycket robust tack vare konstruktionen i solid metall. Den nya vinkeltillsatsen GFA 18-W Professional kommer åt att skruva i hörn ännu bättre och excentertillsatsen GFA 18-E Professional gör det möjligt att skruva exakt och nära kanten. Båda kan ställas in i 16 olika lägen. Systemet kompletteras av borrhammartillsatsen GFA 18-H Professional. Det förvandlar den sladdlösa borrskruvdragaren till en kraftfull SDS-plus-borrhammare med en egen slagenergi på 1 joule.

GSR 18V-60 FC Professional finns nu tillgänglig i butik. Samtliga prisuppgifter är ej bindande prisrekommendationer exklusive moms, med reservation för ändringar.