Nyheter

Fler intelligenta gruvtruckar från Sandvik

Sandvik introducerar en ny intelligent gruvtruck, Sandvik TH545i, som ger stora fördelar för säkerhet, produktivitet och lönsamhet. Den nya trucken är ett tillskott i den befintliga i-serien truckar bestående av Sandvik TH551i och Sandvik TH663i, som lanserades i juli 2017.

Nya Sandvik TH545i är konstruerad för intelligent gruvproduktion och förbättrad produktivitet. Jämfört med sin föregångare Sandvik TH540 ger den en betydande kapacitetsökning då den klarar att transportera fem ton mer. Truckens motoreffekt har ökats från 405 kW till 450 kW, vilket möjliggör en hög hastighet trots den ökade lastkapaciteten. Truckens yttre mått är desamma, vilket gör att den nya uppgraderade trucken passar in i samma infrastruktur som den tidigare modellen.

Den robusta designen hos Sandvik TH545i har gått i arv från den väl beprövade Sandvik TH540, men den nya trucken är laddad med intelligens. Den har Sandvik Intelligent Control System med datainsamling och rapportering som standard. Sandvik TH545i är kompatibel med automation och kan utrustas med ett extra AutoMine® Trucking Onboard-paket. En annan intelligent funktion är det integrerade vågsystemet (IWS) som är tillgängligt som ett alternativ för alla intelligenta Sandvik-truckar, vilket förbättrar effektiviteten och säkerställer fullt utnyttjande av truckens lastkapacitet.

Från säkerhetssynpunkt har den nya modellen fördelar för underhållspersonalen genom ett kraftigt förbättrat system för åtkomst. Samtliga dagliga kontroller sker från marknivå, och med de förbättrade säkerhetsräckena och handtagen ovanför marknivå minskas risken för olyckor. Automationskompatibiliteten gör det möjligt att flytta operatörerna från underjorden till andra platser, vilket förbättrar den övergripande säkerheten väsentligt.

– Sandvik TH545i kompletterar våra nyligen lanserade truckar i i-serien. Vi följer vår strategi med att sätta industristandarden inte enbart genom att lägga till intelligens i våra nya produkter, utan även till det befintliga erbjudandet, säger Wayne Scrivens, VP Product Line, Load and Haul, Sandvik Mining and Rock Technology.