Nyheter

Norton Paint System utökas med nya engångsbehållare

Norton Paint System är ett system för förberedning, blandning och sprutmålning av lack och består av ytterbehållare, engångs innerbehållare samt adaptrar för olika sprutpistoler. Norton Paint System utökas nu med fyra nya storlekar av engångsbehållare.

Engångsbehållaren i plast är märkt med 10 olika blandningsskalor vilket förenklar och ger rätt volym vid lackeringen. Den motståndskraftiga behållaren med små fötter i botten förhindrar dessutom kylning under blandning vilket garanterar en bra slutfinish. Behållarna finns i fyra olika storlekar: 400 ml, 650 ml, 1.300 ml och 2.240 ml.

Norton Paint System är en effektiv och produktiv lösning för förberedning, blandning och sprutmålning av lack. Tack vare den nya behållaren erbjuder Norton en snabbare och renare lösning som minskar tiden för rengöring och användningen av lösningsmedel enligt tillverkaren.

Med Norton Paint System lagras och återanvänds lack vilket är bra för ekonomin och miljön. Systemet ger möjlighet att sprutmåla i alla positioner – även uppochner – utan risk för läckage. Detta ger en mycket jämn sprayning och flexibilitet vid svåråtkomliga lackeringsjobb.

Det lättmonterade systemet ger mycket jämn sprayning och enklare förvaring av lack. Utöver engångsbehållare omfattar Norton Paint System ett komplett sortiment av produkter som start-kit, engångsfilter, blandningsspatel, tvättillbehör, overaller, dispensrar och adaptrar.

– Tack vare den nya motståndskraftiga behållaren med små fötter i botten förhindras kylning under blandning vilket garanterar en bra slutfinish, säger Patrik Olsson, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB