Nyheter

Nya borstlösa motorn 30ECT Ultra EC

Portescap meddelar att de breddar sitt EC™-sortiment med borstfria DC-motorer med introduktionen av den nya 30ECT-motorn. Denna 4-poliga motor erbjuder extremt högt vridmoment och kraft (upp till 245W, max kontinuerlig) utan att kompromissa med den smidiga driften och den långa livslängd man förväntar sig från Portescaps borstfria, slotslösa motorer.

Den nya 30ECT-motorn finns i två längder: 30ECT64 och 30ECT90. Motorerna 30ECT64 och 30ECT90 använder företagets patenterade Ultra-spolteknik som ger oöverträffat vridmoment och kraftdensitet med begränsade kärnförluster över ett brett spektrum av arbetshastigheter utan friktion och borstslitage. Dessa motorer använder också företagets patenterade höghastighetsrotortillverkning för att hålla hastigheter upp till 30.000 rpm. 30ECT90 är unik och öppnar nya områden för smal/lång paketering med imponerande vridmomentskapacitet, medan 30ECT64 överbryggar gapet i vridmoment mellan 22ECT82 och 30ECT90 vilket ger hög hastighet. Tack vare sin robusta design kan 30ECT bibehålla toppvridmomentet under 2s upp till 1,3Nm (30ECT64) och 2,4Nm (30ECT90).

30ECT-motorerna kan anpassas för de flesta tillämpningar inom industrin, vilket ökar livslängden och tillförlitligheten hos en enhet utan att kompromissa när det gäller kraft, maskinens genomströmning eller energibesparing. De nya 30ECT-enheterna är ett perfekt val för tillämpningar som batteridrivna handverktyg, inklusive industriella åtdragningsanordningar och borrar, fabriksautomatiseringsutrustning som elektriska gripare, humanoidrobotar och automationsmanöverdon och för tillämpningar med utrymmesbegränsningar.

De nya 30ECT-enheterna har en lasersvetsad frontfläns för att säkerställa ett starkt hus som klarar hög vridmomentreaktion. En temperatursond på spolhuvudet säkerställer en optimerad styrning av motorprestanda i tunga tillämpningar. Dessa motorer erbjuds med hallsensorer och totalt 6 olika spolar för att matcha användarnas krav på hastighet och spänning. På begäran kan Portescap även erbjuda alternativ för anpassning, inklusive växellådor, kodare, spolvariationer och mekaniska gränssnittsändringar.

Portescap är globalt certifierat enligt ISO 9001: 2008 och företagets produktionsanläggning i Indien är också ISO 13485-, ISO 14001: 2004- och OHSAS 18001: 2007-certifierad.