Nyheter

MARKNADENS FÖRSTA BATTERIDRIVNA LÖDKOLV

Milwaukee Tool fortsätter att utveckla och utöka utbudet av marknadens största kompakta verktygsplattform M12™, med en batteridriven lödkolv – M12 SI.

MARKNADENS FÖRSTA BATERIDRIVNA LÖDNINGSLÖSNING INGÅR I M12 SYSTEMPLATTFORM SOM INNEHÅLLER ÖVER 70 VERKTYG – DET NYA VERKTYGET VÄRMS SNABBT UPP OCH BEHÅLLER EN OPTIMERAD TEMPERATUR ÄVEN VID KRÄVANDE ARBETSUPPGIFTER, FÖR OSLAGBAR PRODUKTIVITET VID LÖDNING.

– Majoriteten av de befintliga lösningarna på marknaden har stora nackdelar, såsom oreglerad temperatur, långsam uppvärmning och begränsad bärbarhet. Under utvecklingen av M12 SI fokuserade vi på att kombinera prestandan och temperaturregleringen hos mer avancerade fasta lödstationer med bärbarheten hos en batteridriven lödkolv, säger Tobias Jönsson, Product Manager för Milwaukee Tool i Norden.

– Genom att bygga på vår M12-teknologi har vi kunnat utveckla en lödningslösning som eliminerar alla nackdelar hos befintliga verktyg och säkerställer ökad produktivitet, oavsett arbetsuppgift, säger Tobias.

Nya M12 SI värms snabbt upp och når arbetstemperatur på 20–30 sekunder och minimerar väntetiderna vid lödning.

REDLINK PLUS-elektroniken övervakar lödspetsens temperatur och förhindrar överhettning och skador på kablar. En värmeindikator visar när verktyget är redo att användas och säkert att förvara. Vid påslagning blinkar LED-indikatorn grönt för att visa att lödkolven värmer upp. När verktyget når lödningstemperatur lyser LED-indikatorn med ett fast grönt sken. Lödspetsens temperatur fortsätter att öka tills den når maxtemperaturen (400 °C). När arbetet är slutfört och lödkolven har stängts av, lyser LED-indikatorn rött till dess att den har nått en säker förvaringstemperatur.

M12 SI har en vridbar lödspets med tre låsbara lägen som underlättar lödning i besvärliga vinklar. Verktygets smala och kompakta konstruktion i kombination med en vridbar lödspets och en LED-arbetslampa erbjuder oslagbar smidighet och sikt för lödning i trånga utrymmen.

Nya M12 SI är kompatibel med hela M12-systemet som nu omfattar fler än 70 batteridrivna lösningar för yrkesfolk med fokus på effekt, produktivitet och bärbarhet. Med lanseringen av M12 SI och M18 varmluftspistol som lanserades nyligen, kan Milwaukee® nu erbjuda en komplett lösning för kabelreparation.

Specifikationer

M12kompakt lödkolv (M12 SI-201C)

  • Värmeeffekt: 90 W

  • Uppvärmningstid: 20–30 sekunder

  • Utbytbara spetsar: Mejselformad och spetsig

  • LED-lampa: Ja

  • Drifttid: 50 minuter (2,0 Ah REDLITHIUM-ION™-batteri)

  • Längd: 294 mm

  • Vikt: 0,5 kg

Levereras med 2,0 Ah batteri, laddare, spetsig lödspets, mejselformad lödspets och väska.