Nyheter

Flera nyheter från Flexovit på Svetsmässan

Flexovit visar flera nyheter för kapning, slipning och polering på Svets och fogningsteknik som går på Elmia i Jönköping 15 -18 maj.

Flexovit kommer bland annat att visa den nya navrondellen Maxx3 Inox som är avsedd för användning i vinkelslipmaskin och är särskilt lämpad för slipning av rostfritt och höglegerade stål.

Den nya skivan finns i 4,2 mm och 7,0 mm tjocklek för slipning och fogberedning. Den nya navrondellen Maxx3 Inox är tillverkad med ett nytt keramiskt slipmedel som i kombination med ett mjukare bindemedel ger snabbare slipning i kombination med högre komfort för operatören. Den mjukare sammansättningen ger lägre ljudnivå och mindre vibrationer samt att slipningen kan utföras med lägre arbetstryck vilket gör arbetet bekvämare för användaren.

Vidare presenterar Flexovit en serie nya ytkonditioneringsrondeller. Ytkonditioneringsrondeller används för gradning, mattering, rengöring samt rost- och färgborttagning på alla typer av metaller och icke-järnmetaller.

De nya ytkonditioneringsrondellerna, som har beteckningen Speedoflex, har sliplameller av polernylon som är tillverkade med högpresterande slipmedel som ger högre avverkning och finare yta än konventionella slipmedel. Tack vare ett nytt bindemedel så elimineras risken för smetning och tidsödande ombearbetningar enligt tillverkaren.

Lamellerna som monterats överlappande på en stödplatta av glasfiber gör rondellen mycket flexibel och följsam varför den är lämpad för bearbetning av profiler och konturer. Ytkonditioneringsrondellerna finns i 115 mm och 125 mm diameter och i grovlekar från Grov till Mycket fin. De är idealiska för rengöring och lättare gradning samt bearbetning av TIG-svetsar på rostfritt stål.

Ännu en nyhet är minilamellrondellen Mega-Line som har den senaste generationen keramiskt slipmedel och är dessutom belagd med ett fyllnadsmedel som reducerar värmeutvecklingen. Det ger en rondell med aggressiv och snabb slipning i kombination med lång livslängd. De är kallskärande vilket gör dem idealiska för värmekänsliga material som rostfritt, titan och andra hårda legeringar.