Nyheter

Världens första kapmaskin med broms

STIHL lägger i växeln och lanserar en kapmaskin med inbyggd kapskivbroms. Det är den första kapmaskinen i världen med broms och som automatiskt stannar vid kast. STIHL TS 440 är det perfekta valet för kapning vid svåråtkomliga lägen.

Våren 2018 lanserar STIHL den banbrytande kapmaskinen TS 440 som är den första på marknaden med kapskivbroms.

STIHL QuickStop är en sensorbaserad bromsteknologi. När energin från ett kast är tillräckligt hög aktiveras bromsen som stannar skivan. Och reaktionen är snabb, skivan stannar på en bråkdels sekund. Tack vare bromsen är skyddet fixerbart i olika lägen för att förenkla arbetet vid rörkapning på svåråtkomliga lägen och arbete i schakt.

TS 440 är speciellt lämpad för material som betong, järn och stål samt skärning av betong, tegel, plåt, stålkonstruktioner och stålbjälkar. Men den passar också för generell kapning.

Kapmaskinen kommer med en 350 mm fiberarmerad kapskiva för kapning av stål- och konstruktionsmaterial. Andra kapskivor för skärning i sten, betong och segjärn finns att köpa separat. TS 440 är standardutrustad med elektronisk vattenstyrning som är varvtalsstyrd för att binda damm och minska risken för kast. Den moderna 2-MIX motorn har lägre bränsleutsläpp och ger längre arbetspass.

TS 440

Motor:                                2-MIX

Diameter kapskiva:             350 mm

Ljudeffektnivå:                   109 dB(A)

Max skärdjup:                     125 mm

Tankvolym:                         0,71 l

Vikt:                                    11,1 kg