Nyheter

E.ON förstärker fjärrvärmeleveranserna till Limhamn – så här påverkas trafiken

Limhamn expanderar och för att säkra leveranserna av fjärrvärme förstärker E.ON fjärrvärmenätet. Under ett halvår framöver ska 1 300 meter fjärrvärmeledning grävas ner, från Limhamnsvägen i norr till Limstensgatan i söder.

– Vi är medvetna om att vår närvaro kommer att påverka framkomligheten i trafiken, men vi gör allt vi kan för att störningar ska bli så små som möjligt, säger Ingrid Redin, projektledare på E.ON. Till exempel kommer inte allt arbete att ske samtidigt utan delas upp i etapper, där varje etapp som påverkar biltrafiken färdigställs innan nästa påbörjas.

Etapp ett och fyra påbörjas först och omfattar grävarbeten i Limhamnsvägen och Limstensgatan/Krossverksgatan. Etapp ett påverkar biltrafiken endast när arbetet korsar Limhamnsvägen. Trafiken stängs då av under en helg. Etapp fyra medför att Limstensgatan stängs för trafik. Alla som bor och verkar längs gatan kommer dock att komma fram till sina fastigheter.

Under etapp två utförs arbete i Kalkbrottsgatan, som stängs av i båda körriktningarna mellan Limhamnsvägen och Linnégatan. Etapp tre, del 2 som utförs sist, innebär att Östra Kalkbrottsgränd stängs för trafik.

– Inför varje etapp skyltas området upp och trafiken leds om på gatorna intill, säger Ingrid. Vi har också kontaktat boende som berörs extra mycket av avstängningarna för att hitta lösningar när det till exempel gäller parkering under byggtiden.Vi uppmanar alla att ha tålamod, ta det lugnt och inte stressa i trafiken, så hjälps vi åt att bibehålla säkerheten i trafiken.

Hålltider för arbetet (kan komma att justeras under arbetets gång)

Etapp 1 Norra gång- och cykelbanan i Limhamnsvägen samt korsning Limhamnsvägen. Planerad byggtid: 180423–180622.

Etapp 2 Körbanan i Kalkbrottsgatan mellan Limhamnsvägen och Linnégatan. Planerad byggtid: 180625–180817.

Etapp 3, del 1 Gång- och cykelbanan i Östra Kalkbrottsgränd mellan Hyllie Kyrkoväg och Björngatan. Planerad byggtid: 180518–180724.

Etapp 3, del 2 Östra Kalkbrottsgränd mellan Björngatan och Linnégatan. Planerad byggtid: 180820–181012.

Etapp 4 Körbanan i Limstensgatan mellan Kalkbrottsgatan och Krossverksgatan. Planerad byggtid: 180424–180622.