Nyheter

Softing introducerar ett mobilt multiprotokoll för konfiguration av fältenheter

Genom introduktionen av mobiLink första april 2018 blev Softing det första företaget som kunde erbjuda access till de stora protokollen inom processautomation HART, Foundation Fieldbus samt Profibus PA i ett och samma interface. MobiLink kommunicerar via USB eller Blåtand och är perfekt utformad för idrifttagning och underhåll.

Softings mobiLink gör det enkelt för servicepersonal, systemintegratörer, produktutvecklare och andra användare inom processindustrin att mobilt nå enheter i drift. I kombination med relevant mjukvara, till exempel Softings Communication Configurator, passar den för konfiguration, underhåll, diagnostik och idrifttagning. MobiLink stöder FDT Frame Applications och stora utvecklingsverktyg. Den ger tillgång till HART- och Foundation Fieldbus-enheter såväl som givare och ventiler. Tillgång till Profibus PA kommer att bli möjlig från första juli 2018.

– Tidigare var kunderna tvungna hantera ett interface per protokoll. Nu, med mobiLink, ger Softing som första företag tillgång till tre protokoll med endast ett interface. Tack vare mobiLink kan våra kunder nå sin fältutrustning med maximal flexibilitet och rörlighet och de kan utföra ett stort antal konfigurationsuppgifter, säger Thomas Hilz, Program Marketing Manager på Softing Industrial.

MobiLink är batteridriven, extremt robust och kan användas i explosiva områden. Den kommunicerar med portabla enheter som smartphones och tablets via Blåtand och har USB-gränssnitt för användning vid skrivbordet.