Nyheter

Kraftringen går med i Power Circle

Ett av Sveriges största regionala energiföretag, Kraftringen, har nyligen blivit partnerföretag i Power Circle. Med Kraftringens ambition att leda utvecklingen av framtidens energi finns många beröringspunkter med Power Circle, som verkar för att synliggöra elens fördelar i en hållbar samhällsutveckling.

Kraftringen är verksamma i södra Sverige, med huvudkontor i Lund. Koncernen är stor elnätsägare och erbjuder produkter och tjänster inom bland annat värme/kyla, elhandel och elkraft, energieffektivisering, mobilitet och mikroproduktion. Tillsammans med medvetna kunder och samarbetspartners skapas energilösningar som leder till utvecklingen av det hållbara samhället. Bland annat har Kraftringen tagit stort ansvar för att underlätta elektrifieringen av transportsektorn lokalt, genom en ambitiös utbyggnad av laddinfrastruktur.

Genom partnerskapet med Power Circle kan organisationerna gemensamt arbeta vidare för att utforska och påskynda omställningen i både energi- och transportsystemet.

– Det är fantastiskt att få samarbeta med Kraftringen, som är en stark aktör med höga ambitioner och stor nyfikenhet på framtidens energisystem. Tillsammans med dem och övriga partnerföretag kan vi fortsätta resan mot ett hållbart samhälle, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

Inom Power Circle finns ledande företag från olika delar av energibranschen – energiföretag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten och andra organisationer.

– Power Circle är en organisation som driver och diskuterar relevanta frågor för en energibransch i förändring, såsom digitalisering och mikroproduktion. Vi kommer att både lära av och bidra till det spännande och branschöverskridande nätverk som blir tillgängligt genom medlemskapet, säger Helena Tillborg, chef för Affärs- och Verksamhetsutveckling på Kraftringen.

Imorgon, tisdag 24/4, deltar Annika Widmark Sjöstedt från Kraftringen på Power Circle Summit, och pratar om vad som händer ”när digitala tjänster blir viktigare än energin” tillsammans med andra intressanta aktörer inom området.