Nyheter

NORD DRIVESYSTEMS på Hannovermässan 2018

Från 23 till 27 april 2018 kommer NORD DRIVESYSTEMS att visa sina innovativa drivlösningar för framtidens digitala fabriker på Hannovermässan 2018. Bland dessa finns NORDAC LINK decentraliserad fältdistribution, smarta drivenheter med molnlänkar för förebyggande underhåll och LogiDrive – den effektiva drivlösningen med ett begränsat antal versioner. NORD erbjuder även en PROFIsafe gränssnittsmodul som tillval för att öka produktionssäkerheten.

Hannovermässan är världens största fackmässa. Med mottot ”Get new technology first” detta år presenterar över 5000 utställare sina innovationer. Tyska NORD DRIVESYSTEMS kommer att visa sina smarta lösningar i Hall 15, monter H31. NORD kommer även att visa sina senaste tekniska lösningar för logistikbranschen på CeMAT-mässan (Hall 21, monter C33).

De produkter som kommer att visas är bland annat NORDAC LINK fältdistribution för applikationer inom modern, uppkopplade intralogistik. Denna drivstyrning för flexibel installation i närheten av motorn finns som frekvensomriktare (upp till 7,5 kW) eller motorstartare (upp till 3 kW) och möjliggör snabb igångsättning och enkel drift och underhåll. Tack vare en integrerad PLC och kompatibilitet med alla vanliga bussystem kan denna fritt konfigurerbara fältdistribution enkelt integreras i alla moderna automationssystem.

Uppkopplade drivenheter från NORD kommunicerar alla sina statusdata via styrsystemet eller direkt till en säker molnkommunikation. Det möjliggör förebyggande underhåll för allt från transportband till industriväxlar. Genom att registrera prestandadata kan man även dimensionera systemet optimalt och övervaka drivenheternas status – intelligent drivteknik för digitaliserad produktion i Industri 4.0. Under mässan kommer NORD att visa förebyggande underhåll för sådana produkter med en industriväxel som exempel.

Inom intralogistik krävs förutom intelligent uppkopplad drivteknik ofta särskilt kostnadseffektiva lösningar som kan spara pengar med ett minskat antal produktversioner. NORD erbjuder effektiv och underhållsvänlig teknik med snabbkopplingar med sitt LogiDrive-system. Det består av standardiserade versioner med IE4 växlade motorer med effekter upp till 5,5 kW, en tvåstegs vinkelkuggväxel och en frekvensomriktare – en kombination som ger optimerade processer till bästa pris.

En annan viktig del av modern produktion är den funktionella säkerheten för anläggningar och maskiner. NORDS gränssnittsmodul SK TU4-PNS PROFIsafe ger systemet ökad säkerhet. Modulen är ett tillval som uppfyller de striktaste säkerhetskraven, möjliggör flexibel integrering av olika säkerhetskomponenter och garanterar säker kommunikation i PROFINET-miljöer.

Man hittar de intelligenta drivlösningarna från NORD DRIVESYSTEMS på Hannovermässan 2018 i Hall 15, monter H31 och på CeMAT i Hall 21, monter C33.