Nyheter

Paulig öppnar PINC – en inkubator för framtida innovationer

Med siktet mot 2030 etablerar Paulig en inkubator för framtida innovationer. Inkubatorn heter PINC och håller till i A house i Stockholm. Marika King, känd affärsinnovatör, författare och kolumnist, leder PINC.

Namnet PINC kommer från kombinationen Paulig INCubator.

– Det här är verkligen en milstolpe för oss. Samtidigt som vi har verkat som ett nordiskt familjeägt företag i över 140 år har förändringarnas hastighet varit exponentiell under den fjärde industriella revolutionen. För att säkerställa långsiktig tillväxt och vara delaktiga i att omforma en värld av smakupplevelser ser vi ett behov av att ta fram radikala innovationer. Den typen av innovationer kan utvidga, till och med omforma, vår affär, säger Tina Andersson, t.f. koncernchef på Paulig.

Idéernas växthus

PINC är ett växthus för radikala innovationer kring ämnen som rör livsmedelssektorn. Det är i A house, mitt i Stockholms hjärta, på Östermalmsgatan 26A som inkubatorn håller till. A house är inte bara PINC:s hemmafäste, det är också ett center för kreativ utveckling med fokus på mat, mode och media.

Hur ser egentligen de kulinariska vanorna ut om 5, 10 och 20 år? Vad äter vi då? När, hur, var och varför? De frågorna betraktas av PINC utifrån fyra olika möjlighetsområden: Smak, Hälsa&Välmående, Hållbarhet och Upplevelser. PINC kommer att jobba både med intern innovation och investeringar i start-ups.