Nyheter

Ny VD för MittSverige Vatten och Avfall

Sista februari avslutade Micael Löfqvist sin tjänst som VD för MittSverige Vatten & Avfall (MSVA). Nu är rekryteringsarbetet avslutat och Anneli Wikner blir nu VD på MSVA från och med 24 september 2018.

Med sin breda erfarenhet från både offentlig verksamhet som från det privata näringslivet ser vi att Anneli på ett bra sätt kommer att bidra till MittSverige Vatten och Avfalls fortsatta utveckling. Vi är mycket nöjda över rekryteringen av Anneli, säger Kim Ottosson, ordförande MSVAB.

Anneli har i sin tidigare roll som chef för NCCs entreprenadverksamhet i Mellersta Norrland lång erfarenhet av att samarbeta över kommungränserna. Uppdraget hos MSVA innebär bland annat att, tillsammans med medarbetare och medborgare i Timrå, Nordanstig och Sundsvall, driva och utveckla vatten och avfallsfrågorna med hållbarhet och miljön i fokus.

– Jag har haft tio händelserika och spännande år som stadsbyggnadsdirektör, i en expansiv tid då Sundsvall verkligen har växt och utvecklats. Så det är med stor stolthet men också med visst vemod som jag lämnar stadsbyggnadskontoret. Men det är med glädje, entusiasm och förväntan jag antar utmaningen som vd för MSVA. Det är ett privilegium att få vara del av en verksamhet som bidrar till regional samhällsutveckling och som är en viktig del av samhällsbyggandet, säger Anneli Wikner, stadsbyggnadsdirektör.

Erfarenheten finns kvar inom koncernen

– Vi önskar Anneli lycka till i sitt nya uppdrag och är samtidigt glada för att hennes omfattande erfarenhet finns kvar inom kommunkoncernen, säger Anders Hedenius (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Anders Bolin går in som tillförordnad stadsbyggnadsdirektör från och med 1 juli och rekryteringen av en ny förvaltningsdirektör påbörjas inom kort. Anders har god erfarenhet av arbetet då han haft rollen som tillförordnad stadsbyggnadsdirektör under 2017 när Anneli gick in som tillförordnad kommundirektör.

Vi är naturligtvis glada för Annelis skull, säger Anders Bolin, även om hon nu kommer att vara saknad av oss på stadsbyggnadskontoret både i sin roll som stadsbyggnadsdirektör och som arbetskamrat.