Nyheter

Ny biopanna invigs i Alingsås

Efter åtta månaders hårt arbete och tester är biopannan i Värmeverket på Sävelund klar och i drift. Den 13 april är det dags för invigning.

– Projektet är en viktig del i Alingsås Energis hållbarhetsstrategi och något vi på Alingsås energi är väldigt stolta över att kunna presentera, säger Jörgen Damborg, affärsområdeschef värme och projektansvarig.

Han utvecklar:
– Byggnationen har gått fantastiskt. Vi har hållit vår tidsplan och budgeten på 82 miljoner kronor har vi faktiskt underskridit. En eloge till våra duktiga samarbetspartners NCC och Jernforsen samt till vår egen personal som har bidragit till en lyckosam process säger Jörgen Damborg, affärsområdeschef värme och projektansvarig.

Genom färdigställandet av den nya pannan kan Alingsås Energi nu räkna in en effekt om ytterligare 18 MW att lägga till redan befintliga 26 MW.
Alingsås växer som helhet och beslutet att bygga en biobränslepanna togs för att säkra hundra procent biobränsle i fjärrvärmeproduktionen.

– Alingsås Energi har ett långsiktigt mål att bli helt fossilfria i verksamheten. Med den nya pannan tar vi ett stort och stolt kliv framåt då vi blir helt fossilfria i fjärrvärmeproduktionen. Den fossila produktionen kommer endast att finnas som reserv. Vi gör också denna investering för att säkra låga fjärrvärmepriser även i framtiden, säger Jan Olofzon, VD för Alingsås Energi.