Nyheter

Siemens i Finspång levererar två gasturbiner till Kanada

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med tillverkning i Finspång och Trollhättan, har via Siemens i Kanada fått en order på två gasturbiner av modellen SGT-800.

Gasturbinerna ska levereras till företaget InterPipeline Propylene Limited (IPPL) – ett helägt dotterbolag till InterPipeline Limited (IPL) – och installeras i ett nytt kraftverk som är under uppbyggnad i västra Kanadas största industriområde, “Alberta’s Industrial Heartland”, beläget utanför Fort Saskatchewan.

Gasturbinerna ska leverera el och ånga till den petrokemiska industrin i området. Driftsättning är planerad till 2021.

I avtalet ingår två gasturbiner av modell SGT-800 med en uteffekt på 54 MW vardera, tillhörande kringutrustning samt ett långsiktigt serviceavtal som löper på 25 år.

– Vi valde Siemens SGT-800 för att det är en bevisat driftsäker gasturbin med bra miljöprestanda, säger Chuck Ellis, General Manager för Project Development på Inter Pipeline.

–Vi är mycket glada att Inter Pipeline valde Siemens som leverantör i detta nyetableringsprojekt. Extra stolta är vi att kunna lägga till Kanada till listan över länder där SGT-800 återfinns och vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete, säger Hans Holmström, vd Siemens Industrial Turbomachinery.

Siemens har till dags dato sålt mer än 340 gasturbiner av modell SGT-800 till kunder över hela världen. SGT-800 är ett driftstäker gasturbin med hög verkningsgrad och låga utsläppshalter. Den lämpar sig väl både för elgenerering och i kombidrift för produktion av både kraft och värme