Nyheter

DEKRA: Det är viktigt att förstå kundens behov

För att kunna garantera fortsatt säker drift på Ringhals och Forsmark utförs varje år återkommande kontroll på bland annat rör och komponenter. Återkommande kontroll innebär att man med kvalificerade provningsmetoder och i förutbestämda intervall säkerställer att inga defekter uppstått på kritiska ställen.

Provningen utförs under det årliga underhållsstoppet och kräver mycket provningspersonal som har rätt behörigheter och utrustning. Under hösten 2017 bad Vattenfall sina leverantörer att presentera ett effektiviseringsförslag för den återkommande kontrollen. Efter utvärdering valde Vattenfall att de kommande tre åren ge dessa uppdrag till DEKRA Industrial AB.

 Vår styrka förutom hög kompetens och stora resurser, är att vi verkligen lyssnar på våra kunder. Vi sätter oss in i hur vi på bästa sätt ska kunna hjälpa kunden och lämnar därefter ett förslag på en lösning som är helt anpassat efter deras behov. I detta fall så hade vi fördelen av att ha jobbat med både Forsmark och Ringhals i många år så vi kunde hitta en bra helhetslösning. Därför är det extra roligt att vi fick dessa uppdrag av Vattenfall, Säger Stefan Törngren, VD DEKRA Industrial AB.