Nyheter

Norconsult presenterade unikt BIM-projekt under Betongdagarna

I veckan arrangerades Kraftindustrins betongdagar i Älvkarleby där aktörer inom bygg- och kraftindustrin samlas för att diskutera den nya teknikens möjligheter. Oscar Persson var inbjuden för att tala om Norconsults framsteg inom digitalisering och BIM.

Ämnet för dagen var digitalisering och hur kraftindustrin ska jobba för att följa med i teknikutvecklingen. Oscar Persson, konstruktör på Norconsult, var inbjuden för att tala om Norconsults framsteg inom digitalisering och BIM, och presenterade det unika projektet Vamma 12 som exempel. Vamma 12 är ett vattenkraftverk i Norge, och det första BIM-projektet av sitt slag och är gjort helt utan pappersritningar.

– Den respons jag fick efter presentationen gjorde mig övertygad om lyssnarna imponerades av Norconsult och dess otroligt kompetenta personal som varit inblandade i Vamma 12.

Foto: Norconsult